CENTRUM EDUKACJI

    Wnętrze o pow. 350m² znajdujące się w Gdańskim Parku Naukowo Technologicznym zostało zaadoptowane i przystosowane do nowej funkcji wystawienniczej. Projekt wystawy inspirowany jest industrialnym charakterem hali przemysłowej. Wartości estetyczne surowego betonu konstrukcyjnego, niezabudowanych instalacji i konstrukcji stalowych stały się pretekstem do utrzymania i podkreślenia zastanego nastroju poprzez oświetlenie i odpowiednio dobrane materiały wykończeniowe. Stworzony w ten sposób laboratoryjny charakter dobrze wpisał się w edukacyjno-eksperymantalną funkcję wnętrza. Projekt wystawy obejmował zaaranżowanie na pow. 350 m kw 20 stanowisk edukacyjno-eksperymentalnych zaklasyfikownych do 7 działów tematycznych. Dzięki zastosowaniu meandrującego układu ścianek działowych przestrzeń jest efektywnie wykorzystana a przejścia pomiędzy dwustronną ekspozycją mają aż 1,8m. Kolorem dominującym jest soczysta zieleń i cytrynowa żółć z mocnym akcentem w postaci czarnej Komnaty Amesa. Dwa wejścia do sali ekspozycyjnej podkreślone zostały portalem z płyt gipsokartonowych w kolorze zielonym.

Comments are closed.