Linkhotel w Tczewie

        Wnętrze hotelu utrzymane jest we współczesnym charakterze, pozbawionym stylizacji i elementów historyzujących. Abstrakcyjny język form, podkreślony mocnymi decyzjami kolorystycznymi, tworzy wyrazisty i zdecydowany efekt wizualny. Zabytkowy most tczewski pojawia sie w postaci wielkoformatowych autorskich fotografii. Subtelnym odniesieniem do niego jest również zastosowana w recepcji na ścianie, aluminiowa mata, przywodząca na myśl żelazne ćwieki. Również wykładziny w lobby i na korytarzach inspirowane są mostem. Drukowany na niej autorski wzór jest parafrazą kratownicy. Drobny, kratkowany deseń dyskretnie odnosi się do jej ażurowej struktury. Wszystkie meble hotelowe w pokojach, lobby i recepcji wykonane zostały według projektu przez miejscowych stolarzy. Naturalna sklejka zestawiona z lakierowaną na biało płytą MDF dodają wnętrzu elegancji, zachowując lekki i swobodny charakter. Wnętrza wyposażone są w znane siedziska autorstwa słynnych projektantów oraz identyfikację wizualną hotelu dzięki czemu całość tworzy zwartą i kompleksową kompozycję przestrzenną.

Comments are closed.