SALA SZKOLENIOWA VETREX

Projekt wykonawczy wnętrza sali szkoleniowo – konferencyjnej, stanowi kolejny krok na  drodze realizacji nowego wizerunku firmy Vetrex. Koncepcja opierała się na stworzeniu funkcjonalnego wnętrza, według ściśle określonego scenariusza użytkowego sali oraz spójnego stylistycznie z opracowaną wcześniej księgą znaku firmy. Ciemna kolorystyka sali utrzymana w skali szarości, połączona z intensywnymi czerwieniami, została ocieplona lakierowaną płytą OSB. Sala podzielona jest na strefę konferencyjną, o charakterze biurowym, gdzie znajduje się stół i wygodne, skórzane fotele oraz sprzęt multimedialny z dużym telewizorem na ścianie. Całość na tle drewnianej, jasnej podłogi, oświetlona jest kierunkowymi oprawami, zamontowanymi w suficie podwieszanym oraz nastrojowymi, czerwonymi lampami, zwieszonymi nad stołem. Obok foteli zamontowane są ogromne, przesuwne dwa skrzydła drzwi – flagowy produkt firmy Vetrex. W strefie warsztatowej, na ścianie pokrytej płytami OSB znajduje się zestaw narzędzi oraz blaty robocze. Spora, otwarta przestrzeń w centrum sali, o betonowej posadzce, posiada wyznaczone czerwonymi liniami strefy, przeznaczone do pokazowego montażu okien. Pod ścianą znajduje się seria drzwi, prezentujących bogatą ofertę firmy. W narożniku pomieszczenia została wygospodarowana przestrzeń przeznaczona na niewielki aneks kuchenny.

Comments are closed.