SOPOCKA SZKOŁA WYŻSZA

       W ramach projektu wnętrz Sopockiej Szkoły Wyższej zrealizowane zostały takie przestrzenie jak: strefa wejściowa, hol główny i ciągi komunikacyjne. Głównym założeniem projektowym było stworzenie przestrzeni o monochromatycznej kolorystyce, która będzie tłem dla odbywających się tu wydarzeń. Surowy charakter wnętrz jest niejako drugim planem dla eksponowanych prac studentów, prezentowanych wystaw i wykładów. Hol wejściowy, będący zarazem centrum komunikacyjnym jest wizytówką uczelni. Na centralnej ścianie wykończonej modułowymi płytami z betonu architektonicznego, zastosowaliśmy odlew logotypu Sopockiej Szkoły Wyższej. Sama forma przywodzić ma na myśl odbitą pieczęć w uczelnianych dokumentach. Ciągi komunikacyjne to delikatne szarości i grafity, w których odnajdujemy pomieszczenia pełniące najważniejsze funkcje uczelni, poprzez czytelną i wyrazistą typografię. Projekt zrealizowany został wraz z arch. wnętrz Andrzejem Pniewskim i Rafałem Setlakiem.

Comments are closed.