PRZEJDŹ DO STRONY CGL
Linkbistro Hotel
Opis projektu

Linkbistro Hotel

rok: 2015

klient: inwestor prywatny

lokalizacja: prywatny

kategoria: wnętrza publiczne

zakres opracowania: projekt koncepcyjny + wykonawczy + identyfikacja

Projekt wnętrza zakładał zmianę funkcjonalną oraz estetyczną przestrzeni hotelowej śniadalni, stworzonej w ramach pierwotnego projektu Linkhotelu. Nowe wnętrze utrzymane zostało w zbliżonej do poprzedniej kolorystyce, odnoszącej się do identyfikacji wizualnej hotelu. Otrzymało jednak znacznie więcej materiałów i elementów wyposażenia dodających ciepła, przytulności i kameralnego nastroju. Dominujące stały się czarno-białe wzory o geometrycznym, graficznym charakterze oraz jasne, naturalne drewno. Elementy te występują w interesującej kompozycji nieregularnej szachownicy czarnych, białych i drewnianych pól, wśród których białe posiadają podpisy znanych gości hotelowych, tj. gwiazdy filmu, muzyki, czy kabaretu. Grafitowe ściany, jasno szare, tapicerowane wygodne kanapy w połączeniu ze swobodnie zakomponowanymi, czarnymi i białymi krzesłami oraz oprawami oświetleniowymi z czerwonym przewodem nadają swobodnej atmosfery i współczesnego wyrazu architektonicznego. Przestrzeń została częściowo wydzielona drobnymi meblami o funkcji parawanów i mebli do przechowywania czasopism oraz książek. 

Schematy funkcjonalne
Szkice koncepcyjne

Kontakt z pracownią

Pomorski Park Naukowo - Technologiczny

ul. Al. Zwycięstwa 96/98, 81-451, Gdynia                                       

Budynek II  Lokal B5

Radosław Czerniejewski

dr arch. wnętrz

603 926 229

radek@pracowniacgl.pl

Joanna Tkaczyk

manager biura

507 116 530

pełny kontakt
Wstecz