PRZEJDŹ DO STRONY CGL
Linkhotel
Opis projektu

Linkhotel

rok: 2017

klient: inwestor prywatny

lokalizacja: Tczew

kategoria: wnętrza publiczne

zakres opracowania: projekt koncepcyjny + wykonawczy + identyfikacja

Projekt wnętrz nowej części Linkhotelu zakładał motyw przewodnim w postaci połączenia surowego betonu z miedzią. Ten szlachetny metal występuje we wnętrzach w postaci dekoracyjnych płaskowników, czy też maty Sibu o miedzianym kolorze i połysku. Dopełnieniem są drobne sprzęty, tj. lampy stojące, a także kinkiety. Wnętrze utrzymane jest w skali szarości z dużą ilością czerni i grafitów, co nadaje mu elegancji i szlachetności. W połączeniu z surowym betonem, miedź na czarnym tle wygląda szykownie i nowocześnie zarazem. Każdy pokój posiada łatwą w utrzymaniu dywanową wykładzinę w płytkach w kolorze szarym i z pomarańczowymi akcentami. Każdy pokój posiada funkcjonalne wyposażenie w postaci mebli ruchomych oraz trwale zamocowanych, tj. szafa na ubrania. Stanowią wariant alternatywny do standardowych rozwiązań, wprowadzając do wnętrza nieco oryginalności. Brak tu bowiem tradycyjnej, zamykanej szafy, czy klasycznych szafek nocnych. Odpornym na zużycie materiałem jest zastosowany na ścianie za łózkiem beton architektoniczny w formie płyt. Ocieplone zostały grafitowym, tapicerowanym zmywalną tkanina zagłówkiem o delikatnym pikowaniu.

Schematy funkcjonalne
Szkice koncepcyjne

Kontakt z pracownią

Pomorski Park Naukowo - Technologiczny

ul. Al. Zwycięstwa 96/98, 81-451, Gdynia                                       

Budynek II  Lokal B5

Radosław Czerniejewski

dr arch. wnętrz

603 926 229

radek@pracowniacgl.pl

Joanna Tkaczyk

manager biura

507 116 530

pełny kontakt
Wstecz