PRZEJDŹ DO STRONY CGL
Przychodnia Lekarska
Opis projektu

Przychodnia Lekarska

rok: 2020

klient: inwestor prywatny

lokalizacja: Gdynia Działki Leśne

kategoria: wnętrza komercyjne

zakres opracowania: projekt koncepcyjny + wykonawczy + identyfikacja

    Projekt wnętrza przychodni lekarskiej „Działki leśne” zakładał ukształtowanie funkcjonalnej przestrzeni medycznej o rzadko spotykanym w tego typu miejscach, domowym i ciepłym nastroju. Uwzględniając lokalizację przychodni w bliskim sąsiedztwie lasu oraz historyczny charakter powojennego budynku, wnętrze ubrane zostało w ciepłe barwy natury, piasku i ziemi z dużą ilością drewna. Przyjemne dla oka brązy i beże skontrastowane zostały z kolorem antracytowym. Wszystkie powierzchnie posiadają właściwości łatwo zmywalne oraz atesty higieniczne. Przestrzeń ma nowoczesny charakter z nutą nostalgii przejawiającej się w kompozycjach nawiązujących do popularnego niegdyś lastryko, surowego betonu, czy ceramicznych okładzin elewacyjnych. Domowa atmosfera panująca we wnętrzach przychodni ma na celu minimalizować poziom stresu i napięcia generowany zwykle w nazbyt sterylnych i typowo szpitalnych lokalach. 

Schematy funkcjonalne
Przychodnia Lekarska
Szkice koncepcyjne

Kontakt z pracownią

Pomorski Park Naukowo - Technologiczny

ul. Al. Zwycięstwa 96/98, 81-451, Gdynia                                       

Budynek II  Lokal B5

Radosław Czerniejewski

dr arch. wnętrz

603 926 229

radek@pracowniacgl.pl

Joanna Tkaczyk

manager biura

507 116 530

pełny kontakt
Wstecz