PRZEJDŹ DO STRONY CGL
Vetrex
Opis projektu

Vetrex

rok: 2013

klient: inwestor prywatny

lokalizacja: Tczew

kategoria: wnętrza publiczne

zakres opracowania: projekt koncepcyjny + wykonawczy + identyfikacja

Sala szkoleniowa znajduje się w głównym budynku firmy Vetrex w Tczewie. Zajmuje powierzchnię 130 m2 i dzieli się na część warsztatową oraz konferencyjną. Koncepcja opierała się na stworzeniu funkcjonalnego wnętrza, według ściśle określonego scenariusza użytkowego oraz spójnego stylistycznie z opracowaną wcześniej księgą znaku firmy. Ciemna kolorystyka sali utrzymana w skali szarości, połączona z intensywnymi czerwieniami, została ocieplona lakierowaną płytą OSB o industrialnych cechach. Strefa konferencyjna o biurowym charakterze poiada stół i wygodne, skórzane fotele oraz sprzęt multimedialny z dużym telewizorem na ścianie. Całość na tle drewnianej, jasnej podłogi, oświetlona jest kierunkowymi oprawami, zamontowanymi w suficie podwieszanym oraz nastrojowymi, czerwonymi oprawami, zwieszonymi nad stołem. Obok foteli zamontowane są wielkogabarytowe drzwi przesuwne – flagowy produkt firmy Vetrex. W strefie warsztatowej, na ścianie pokrytej płytami OSB znajduje się zestaw narzędzi oraz blaty robocze do prowadzenia szkoleń i praktycznych zajęć. Spora, otwarta przestrzeń w centrum sali z betonową posadzką, posiada wyznaczone czerwonymi liniami strefy, przeznaczone do pokazowego montażu okien. 

Schematy funkcjonalne
Szkice koncepcyjne

Kontakt z pracownią

Pomorski Park Naukowo - Technologiczny

ul. Al. Zwycięstwa 96/98, 81-451, Gdynia                                       

Budynek II  Lokal B5

Radosław Czerniejewski

dr arch. wnętrz

603 926 229

radek@pracowniacgl.pl

Joanna Tkaczyk

manager biura

507 116 530

pełny kontakt
Wstecz